14. sep 2022

Sådan virker kattebakken

Relaterede søgeord

Kattebakke

Del på:

Kattebakken og dens funktion

Kattebakken er ikke nødvendigvis den mest charmerende del af dealen, når man endelig har fået sig sin længeønskede kat. Ikke desto mindre er det en rimelig uundværlig genstand for dig såvel som din kat. Kattebakken er som kendt kattens indendørstoilet, og for at få katten til at bruge denne uden problemer er der et par ting, man bør være opmærksom på, når man køber og placerer den. I dette indlæg kan du blive lidt klogere på, hvordan du skaber de bedste forhold for din kat og dens indendørstoilet.

 

Sådan vælger du den rette kattebakke

Kattebakken er naturligvis et resultat af mennesket domesticering af katten, og mange katte fortrækker også fortsat at komme af med deres afføring udendørs. De er dog gode vanedyr, og de er derfor også gode til at tilpasse sig dine husregler, der i sidste ende er sat i værk for både dig og din kat. Det kan være tillokkende at vælge en lukket kattebakke, men katte er normalt ikke glade for lukkede, små rum. Derfor bør du vælge en åben kattebakke og stille den et roligt sted, hvor katten kan slappe af og tage sig sin tid.

 

Placering af kattebakken

Det vigtigste angående placering af kattebakken er, at du ikke placerer den i nærheden af kattens vand- og madskål. Derudover er det vigtigt, at kattebakken altid vil være tilgængelig for katten, og at den befinder sig i rolige omgivelser. Det betyder, at det fx ikke er så godt at placere den ved siden af en larmende vaskemaskine eller i et rum, hvor der er meget trafik og til tider en lukket dør. Det vil stresse din kat og i værste tilfælde gøre, at den ikke får lyst til at bruge kattebakken. Man anbefaler at have to kattebakker pr. kat, så den har flere muligheder for at komme af med sin afføring.

 

Den rette grus og rengøringsrutine

Der findes meget grus på markedet i dag, men det er en generel tommelfingerregel, at man skal holde sig fra de parfumeret typer. Det kan virke afskrækkende for din kat, hvis den ikke bryder sig om ”duften”. Find hellere én type, der ikke støver for meget, og så hold jer til denne, da katte foretrækker den samme type. Når det kommer til rengøring, kan det være nødvendigt at fjerne klumper 2 gange dagligt. Det er i hvert fald en god idé, hvis du ønsker, at din kat fortsat skal være interesseret i at bruge den, og så er der selvfølgelig også med til at mindske lugtgener. Den fulde rengøring og desinficering kan du nøjes med at gøre 1-2 gange ugentligt. Det hele afhænger naturligvis af, hvor meget kattebakken bruges, og om den fx bruges af flere katte, men det er minimum 1-2 gange ugentligt. Sørg for at have en god mængde af grus – gerne 4-5 cm. dyb – så katten har noget at grave i, og så det nemmere danner klumper, der er lettere at fjerne.