15. sep 2022

Glad kæledyr hos dyrlægen

Relaterede søgeord

Dyrlægen

Del på:

Hvorfor er dit dyr bange for dyrlægen?

 Måske kender du situationen. Din hund skal til dyrlægen, og det vil den bare ikke. Du prøver at få den med ud i bilen, men den piber og knurrer og forsøger at gemme sig under sofaen. Hvis beskrivelsen virker bekendt, skal du vide, at du langt fra står alene med problematikken. Desværre er det meget almindeligt, at vores kæledyr oplever en angst i forbindelse med et besøg hos dyrlægen. For rigtig mange bliver det til kutyme at tvinge den elskede, pelsede ven ind i transportkassen. Men det behøver ikke at være en kamp, hver gang I skal på dyrlægebesøg. Men nøglen til løsningen ligger i, at du forstår dit dyrs reaktioner.

 

Mange dyr reagerer voldsomt på dyrlægen, fordi situationen virker voldsom for dem. Utrygheden udspringer som oftest af, at din firbenende ven ikke ved, hvad der skal ske. Den gennemgående uforudsigelig kan være en kæmpe tricker for dit dyr. Derudover oplever mange kæledyr, at proceduren hos dyrlægen bliver gennemtrumfet med magt. Det kan næsten virke som et overgreb på dyret, når det i forvejen ikke er trygt ved omstændighederne. Dertil kommer, at dit ekstra familiemedlem er et meget følsomt væsen. Det kan tydeligt mærke, hvis du er bekymret. Det er helt naturligt, at du er ængstelig omkring dit kæledyrs helbred, men dine usikkerheder smitter af på dit dyr, da det aflæser alle dine signaler.

 

Skab de bedste rammer for dyrlægebesøget

 En måde at undgå den angstfulde stemning på er ved at tage hånd om dine egne følelser. Hvis du bevarer roen, vil dit dyr kunne mærke, at der ikke er noget at være bange for. Når du udstråler en afslappethed hos dyrlægen, vil din firbenede kammerat også falde mere til ro. Det handler altså om at tage tingene i et roligt tempo og tale i et tryghedsskabende toneleje.

 

Den bedste måde at slippe for dyrlægeskræk på er ved at skabe en god relation til dyrlægen fra starten. Dette kræver, at du ved det allerførste dyrlægebesøg er opmærksom på de signaler, du udsender. Det er en kæmpefordel, hvis du sørger for at have god tid netop denne dag, så du og din bedste dyreven kan have en positiv oplevelse sammen.

 

Hvis skaden allerede er sket, og din hund, kat eller kanin er blevet dødens angst for dyrlægen, må du sørge for at reparere traumet hos dit kæledyr. Det kan du eksempelvis gøre ved hjælp af en dyreterapeut. Det lyder måske som det rene ”hokus pokus”, men det er det faktisk ikke. En dyreterapeut har ikke tænkt sig at sidde og snakke med dit kæledyr, men vedkommende er trænet i at aflæse dyrets kropssprog og kan give dig råd og vejledning til fremtidige besøg hos dyrlægen.

 

Sådan ved du, at dit kæledyr er trygt ved dyrlægen

Det er ikke svært at se, når dit kæledyr har det godt hos dyrlægen. En tydelig indikator er, hvis dyret gladelig hopper ind i bilen eller transportkassen, når det er tid til at tage af sted. Hvis det er en hund, som du er den stolte ejer af, vil den logre med halen og udvise et overskud og masser af energi. Hos andre dyrearter vil en stoisk ro og afslappethed. Hvis din kat spinder, når den placeres på dyrlægens bord, er du ikke i tvivl om, at den har det godt.